Nytt notat om verneombudenes rolle i sikkerhetsarbeidet

I tilknytning til SIBA-forum gjennomføres prosjektet «Verneombudets rolle i sikkerhetsarbeidet». Prosjektet varer fra august 2018 til juni 2020 og er finansiert av RVO-fondet. I løpet av høsten 2018 ble første hovedaktivitet i prosjektet, en litteraturgjennomgang, gjennomført.

På bakgrunn av gjennomgangen diskuteres verneombudets rolle i praksis og faktorer som påvirker verneombudets rolle i sikkerhetsarbeidet. Funn knyttet til rollen i praksis omhandler rollens mange oppgaver, proaktivt versus reaktivt arbeid, rollen i relasjon til andre arbeidsmiljøaktører, rollen i kontekst av endringer i bransjen og rollen i små versus større bedrifter. Når det kommer til faktorer som påvirker rollen i sikkerhetsarbeid, er funnene knyttet til bestemmelser i lovverket, status blant kolleger, valg av verneombud, opplæring av verneombud, erfaringsoverføring mellom verneombud, tid og ressurser til å utføre oppgavene, samt ledelsens prioritering av rollen.

Notatet kan lastes ned her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s