Fremtidens ingeniører ønsker praktiske eksempler

Fjerde år på rad tilbyr NTNU faget TIØ4203 Sikkerhetsstyring i bygg- og anleggsprosjekter til masterstudenter på bygglinja.

Faget har blitt godt tatt imot av studentene, og spesielt forelesernes praktiske tilnærming. Virkelige case og eksempler på verktøy (som sikker jobbanalyse og risikovurderinger) brukes i undervisning og øvingsopplegg for å ruste fremtidige prosjektledere, bygge- og anleggsledere, rådgivende ingeniører og andre før de starter arbeidslivet i bygge- og anleggsnæringen. Notater fra SIBA-prosjektet brukes som deler av pensum i faget. Studentene setter spesielt pris på både professor Albrechtsens og gjesteforelesernes erfaringer fra bygge- og anleggsplasser.

«Bra at forelesningene i stor grad blir knyttet opp mot hvordan det blir praktisert ute i reelle prosjekt med faktiske situasjoner og hendelser som har hendt».

Student, TIØ4203
Forelesning av Arild Berglund, Skanska (19.02.2019)

Arild Berglund fra Skanska var en av gjesteforeleserne dette semesteret. Tidligere denne uka hold Berglund en forelesning om overordnede rammer og styringssystemer, eksempler på verktøy og eksempler på «beste praksis» fra prosjekter. Gjesteforelesninger er med på å gjøre studentene enda bedre kjent med bransjen og de gir studentene mulighet til å diskutere problemstillinger med praktikere.

Mer om faget finnes i fagbeskrivelsen på NTNU sine nettsider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s