SfS BA og SIBA-forum sammen for bedre sikkerhet i bygg og anlegg

Samarbeid for sikkerhet i bygg og anlegg (SfS BA) og SIBA-forum er to initiativ som jobber mot en felles målsetning om bedre sikkerhet i bygg og anlegg. Begge har tung involvering fra næringen og utfyller hverandre gjennom både faglig innretning og arbeidsform.

Lenke til artikkel i Bygg.no


 SfS BA og SIBA-forum utfyller hverandre

Mens SfS BA favner hele næringen og vil arbeide med problemstillinger knyttet til sikkerhet, helse, arbeidsmiljø og seriøsitet basert på egeninnsats fra partnerne, har SIBA-forum som målsetning å utvikle og formidle forskningsbasert kunnskap om sikkerhet gjennom egne prosjektaktiviteter. SIBA-seminarene er en sentral formidlingskanal, der diskusjoner, dialog og erfaringsformidling mellom medlemsbedriftene er sentral.

For å sikre gode synergier mellom arbeidet i SfS BA og SIBA-forum, har vi tatt følgende grep:

  • SIBA-forum bevarer sin egenart og selvstendighet; aktivitetene i SIBA-forum er finansiert av medlemsbedriftene i SIBA-forum og gjennom ekstern finansiering fra Norges forskningsråd, RVO-fondet, etc.

Eksempel på tema og leveranser i SIBA-forum er et igangværende prosjekt om verneombudets rolle i sikkerhetsarbeidet, finansiert av RVO-fondet. Prosjektet skal resultere i konkrete anbefalinger om bedre utnyttelse av verneombudets rolle og kompetanse i BA-prosjekter.

Andre sentrale tema i SIBA-forum er risikostyring, samhandling om sikkerhet i BA-prosjekter, granskning og læring etter hendelser, digitalisering og sikkerhet, og metoder og verktøy til bruk i sikkerhetsarbeidet.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s